Σαββατιανό
Ροδίτης
Στερεά Ελλάδα - Νότια Εύβοια, Βοιωτία.
Το κλίμα είναι μεσογειακό και χαρακτηρίζεται από πολύ θερμά και ξηρά καλοκαίρια. Αντιθέτως, έχει ήπιους χειμώνες με αυξημένες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι, είναι ισχυροί βορειοανατολικοί, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι διακρίνονται από μικρή έως και μέτρια ένταση.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, πηλώδη, αργιλώδη και αμμοαργιλώδη. Παλαιότερα, τα περισσότερα αμπέλια, ήταν φυτεμένα στις εύφορες πεδιάδες. Πλέον όμως, καλλιεργούνται σε πλαγιές που έχουν απότομη κλίση, ώστε η έκθεση στον ήλιο να είναι εντονότερη και η αποστράγγιση αυτονόητη. Οι πιο πολλοί αμπελώνες της περιοχής εκτείνονται σε πλαγιές και τα εδάφη τους είναι μέσης μηχανικής σύστασης με ουδέτερο pH. Διαθέτουν επίσης ένα μικρό ποσοστό ανθρακικού ασβεστίου.
Η Ίριδα, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής λευκών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές ηθερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Η Ίριδα είναι λευκός ξηρός οίνος, με λαμπερό χρώμα και διακριτικά αρώματα φρούτων, με εξίσου ισορροπημένη, μαλακή και φρουτώδη γεύση. Είναι ιδιαίτερα δροσερός.
Η Ίριδα, μπορεί να συνοδεύσει άριστα θαλασσινά με μυρωδικά, ζυμαρικά με ελαφρώς πικάντικες λευκές σάλτσες, ψητό ψάρι, λεμονάτο κοτόπουλο, κίτρινα καπνιστά τυριά και φρούτα.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 8°C - 10°C.
Merlot, Cabernet
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα.
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μεσογειακό κλίμα με δροσερούς χειμώνες, έντονους ανέμους και υγρασία, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα ξηρό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλώδη, πηλοαμμώδη, αργιλώδη έως αμμοαργιλώδη
.
Η Ερατώ, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ερυθρών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Ο οίνος Ερατώ έχει ένα φλογερό έντονο κόκκινο χρώμα που θυμίζει ρουμπίνι και διαθέτει αρώματα κόκκινων φρούτων. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και οι μαλακές τανίνες την κάνουν ιδιαίτερα ζωηρή.
Η Ερατώ μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά, τόσο το κόκκινο κρέας και το κυνήγι, όσο και τις ποικιλίες τυριών.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 14°C - 16°C.
Merlot, Cabernet
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα.
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μεσογειακό κλίμα με δροσερούς χειμώνες, έντονους ανέμους και υγρασία, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα ξηρό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, αργιλώδη έως αμμοαργιλώδη.
Η Νιόβη, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ερυθρών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Η Νιόβη, διαθέτει βαθύ και λαμπερό κόκκινο χρώμα και έχει πλούσια αρώματα αρωματικών κόκκινων φρούτων, με τόνους κερασιού. Η γεύση είναι πλούσια με τις μαλακές τανίνες και αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στον ουρανίσκο μαζί με μια γλυκιά επίγευση.
Ο οίνος Νιόβη μπορεί να συνοδεύσει φρούτα και σκληρά τυριά ενώ είναι ιδανικός ακόμη και ως επιδόρπιος.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 14°C-16°C.
Σαββατιανό, Ροδίτης
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα.
Η Στερεά Ελλάδα, διαθέτει κλίμα μεσογειακό το οποίο χαρακτηρίζεται από θερμά-ξηρά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες με αυξημένες βροχοπτώσεις. Το χειμώνα, οι άνεμοι είναι ισχυροί βορειοανατολικοί, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι έχουν χαμηλή έως μέτρια ένταση.
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, πηλώδη, αργιλώδη και αμμοαργιλώδη. Παλαιότερα, τα περισσότερα αμπέλια, ήταν φυτεμένα στις εύφορες πεδιάδες. Πλέον όμως, καλλιεργούνται σε πλαγιές που έχουν απότομη κλίση, ώστε η έκθεση στον ήλιο να είναι εντονότερη και η αποστράγγιση αυτονόητη. Οι πιο πολλοί αμπελώνες της περιοχής εκτείνονται σε πλαγιές και τα εδάφη τους είναι μέσης μηχανικής σύστασης με ουδέτερο pH. Διαθέτουν επίσης ένα μικρό ποσοστό ανθρακικού ασβεστίου.
Η Μυρτώ, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής λευκών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Η Μυρτώ διαθέτει λαμπερό ανοιχτό κίτρινο χρώμα και έχει εντυπωσιακά ισορροπημένη ημίγλυκη γεύση. Επιπλέον, διαθέτει αρώματα ανθέων και φρούτων.
Ο οίνος Μυρτώ μπορεί να σερβιριστεί ως ένα εξαιρετικό απεριτίφ. Επιπλέον, συνοδεύει άριστα φρέσκιες σαλάτες και ορεκτικά, τυριά, φρούτα, αλλά και ελαφριά γλυκά.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους10°C - 12°C.