Σαββατιανό, Ροδίτης
Στερεά Ελλάδα - Νότια Εύβοια, Βοιωτία.
Το κλίμα είναι μεσογειακό και χαρακτηρίζεται από πολύ θερμά και ξηρά καλοκαίρια. Αντιθέτως, έχει ήπιους χειμώνες με αυξημένες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι, είναι ισχυροί βορειοανατολικοί, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι διακρίνονται από μικρή έως και μέτρια ένταση.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, πηλώδη, αργιλώδη και αμμοαργιλώδη. Παλαιότερα, τα περισσότερα αμπέλια, ήταν φυτεμένα στις εύφορες πεδιάδες. Πλέον όμως, καλλιεργούνται σε πλαγιές που έχουν απότομη κλίση, ώστε η έκθεση στον ήλιο να είναι εντονότερη και η αποστράγγιση αυτονόητη. Οι πιο πολλοί αμπελώνες της περιοχής εκτείνονται σε πλαγιές και τα εδάφη τους είναι μέσης μηχανικής σύστασης με ουδέτερο pH. Διαθέτουν επίσης ένα μικρό ποσοστό ανθρακικού ασβεστίου.
Ο Grecos λευκός ξηρός, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής λευκών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Ο Grecos λευκός ξηρός είναι ένας οίνος με λαμπερό χρώμα και λεπτό διακριτικό άρωμα, ενώ διαθέτει φρουτώδη μαλακή γεύση. Είναι ένα κρασί ισορροπημένο και δροσερό.
Μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά ψητά ψάρια και θαλασσινά με μυρωδικά, σάλτσες, ζυμαρικά με ελαφρώς πικάντικες λευκές σάλτσες, κοτόπουλο λεμονάτο, κίτρινα καπνιστά τυριά και φρούτα.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 8°C - 10°C.
Merlot, Cabernet
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα.
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μεσογειακό κλίμα με δροσερούς χειμώνες, έντονους ανέμους και υγρασία, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα ξηρό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλώδη, πηλοαμμώδη, αργιλώδη έως αμμοαργιλώδη.
Ο Grecos ερυθρός ξηρός, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ερυθρών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Ο Grecos ερυθρός ξηρός οίνος διαθέτει φλογερό ρουμπινί χρώμα και έχει φρέσκα αρώματα κόκκινων φρούτων και ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση με μαλακές τανίνες που θα εκπλήξει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Μπορεί να συνοδεύσει άριστα, πιάτα με κόκκινα κρέατα, κυνήγι και διάφορες ποικιλίες τυριών.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 14°C - 16°C.
Merlot, Cabernet.
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα
.
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μεσογειακό κλίμα με δροσερούς χειμώνες, έντονους ανέμους και υγρασία, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα ξηρό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλώδη, πηλοαμμώδη, αργιλώδη έως αμμοαργιλώδη.
Ο Grecos ροζέ ξηρός, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ροζέ οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Ο Grecos ροζέ ξηρός οίνος, διαθέτει λαμπερό τριανταφυλλί χρώμα και έχει γεμάτα αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων. Το μέτριο σώμα με τη μέτρια οξύτητα συνδυάζονται άψογα αφήνοντας μια φρουτώδη και ζωηρή επίγευση στο στόμα.
Ο οίνος Grecos μπορεί να συνοδεύσει άψογα μαγειρεμένο ψάρι με ελαφριά κόκκινη σάλτσα, γαρίδες σαγανάκι, ζυμαρικά με απαλές σάλτσες, αρωματικά τυριά, κοτόπουλο και πίτσα, αφού είναι ένα κρασί δροσερό και ευκολόπιοτο όλες τις ώρες.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 7°C-13°C.
Σαββατιανό, Ροδίτης.
Στερεά Ελλάδα - Νότια Εύβοια και Βοιωτία.
.
Το κλίμα είναι μεσογειακό και χαρακτηρίζεται από πολύ θερμά και ξηρά καλοκαίρια. Αντιθέτως, έχει ήπιους χειμώνες με αυξημένες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι, είναι ισχυροί βορειοανατολικοί, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι διακρίνονται από μικρή έως και μέτρια ένταση.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, πηλώδη, αργιλώδη και αμμοαργιλώδη. Παλαιότερα, τα περισσότερα αμπέλια, ήταν φυτεμένα στις εύφορες πεδιάδες. Πλέον όμως, καλλιεργούνται σε πλαγιές που έχουν απότομη κλίση, ώστε η έκθεση στον ήλιο να είναι εντονότερη και η αποστράγγιση αυτονόητη. Οι πιο πολλοί αμπελώνες της περιοχής εκτείνονται σε πλαγιές και τα εδάφη τους είναι μέσης μηχανικής σύστασης με ουδέτερο pH. Διαθέτουν επίσης ένα μικρό ποσοστό ανθρακικού ασβεστίου.
Ο Grecos λευκός ημίγλυκος, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής λευκών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Ο Grecos λευκός ημίγλυκος έχει λαμπερό, ανοιχτό κίτρινο χρώμα και διαθέτει καθηλωτικά αρώματα φρούτων και ανθέων. Η γεύση του είναι ισορροπημένη ημίγλυκη.
Ο οίνος αυτός, μπορεί να σταθεί σαν εξαιρετικό απεριτίφ. Μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά φρέσκες σαλάτες, ορεκτικά, τυριά, φρούτα, όπως επίσης και ελαφριά γλυκά.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 10°C - 12°C.
Merlot, Cabernet.
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα.
.
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μεσογειακό κλίμα με δροσερούς χειμώνες, έντονους ανέμους και υγρασία, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα ξηρό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλώδη, πηλοαμμώδη, αργιλώδη έως αμμοαργιλώδη.
Ο Grecos ερυθρός ημίγλυκος, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ερυθρών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Ο Grecos ερυθρός ημίγλυκος οίνος έχει λαμπερό και βαθύ κόκκινο χρώμα και διαθέτει πολύ πλούσιο άρωμα με μπουκέτο αρωματικών κόκκινων φρούτων και κεράσι. Διαθέτει επίσης γεύση με σώμα και βελούδινες τανίνες, ενώ αφήνει μια γλυκιά επίγευση μακράς διάρκειας.
Μπορείτε να συνδυάσετε τον Greco ερυθρό ημίγλυκο οίνο με έντονες γεύσεις, σκληρά τυριά και φρούτα, ενώ είναι κατάλληλος ακόμη και ως επιδόρπιος οίνος.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους14°C -16°C.
.
Merlot, Cabernet
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μεσογειακό κλίμα με δροσερούς χειμώνες, έντονους ανέμους και υγρασία, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα ξηρό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, αργιλώδη έως αμμοαργιλώδη.
Η Ροζ Σελήνη παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ροζέ οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Η Ροζ Σελήνη διαθέτει ένα ιδιαίτερο τριανταφυλλί χρώμα και αρώματα ζουμερών κόκκινων φρούτων, ενώ αφήνει στον ουρανίσκο μια πλούσια και βελούδινη αίσθηση. Η γλυκύτητα του οίνου έρχεται σε πλήρη ισορροπία με τις νότες οξύτητας αφήνοντας μια κομψή και απολαυστική καλής διάρκειας επίγευση. Απολαμβάνετε ένα εκλεκτό ημίξηρο κρασί, μυρωδάτο και ελαφρύ.
Η Ροζ Σελήνη μπορεί να συνοδεύσει κυρίως πιάτα ή ελαφριά γεύματα. Ταιριάζει ιδανικά με πιάτα της ελληνικής κουζίνας ενώ μπορεί να υποστηρίξει άψογα τις γλυκές ή καυτερές γεύσεις της ασιατικής κουζίνας. Μπορείτε να το απολαύσετε παγωμένο κάθε εποχή, ενώ σερβίρεται και ως απεριτίφ. Ακόμη, συνοδεύει αρμονικά τις γεύσεις των θαλασσινών, των ζυμαρικών, του λευκού κρέατος και της σαλάτας.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 7°C - 13°C.
Μοσχάτο Αλεξάνδρειας, Ροδίτης
Μοσχάτο Λήμνος, Ροδίτης Αμπελώνες Εύβοιας και Βοιωτίας.
Η Λήμνος διαθέτει κλίμα μεσογειακό με αρκετά υψηλή ηλιοφάνεια και ετησίως σχετικά χαμηλές βροχοπτώσεις. Η ωρίμανση των αμπελιών ενισχύεται από την αυξημένη, σχετικά, υγρασία και την έλλειψη των ακραίων καιρικών συνθηκών.
Η Εύβοια, έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα το οποίο ενισχύει την ανάπτυξη των σταφυλιών χωρίς η καλλιέργεια να έρχεται αντιμέτωπη με προβλήματα. Τα καλοκαίρια είναι θερμά-ξηρά, ενώ οι χειμώνες είναι ήπιοι με αυξημένες βροχοπτώσεις. Στην Εύβοια συμβαίνει έντονη εναλλαγή της κατάστασης του κλίματος στις διάφορες περιοχές. Αυτό σημαίνει, ότι το βόρειο μέρος έχει πιο ψυχρό κλίμα, το κεντρικό μέρος είναι πιο θερμό ενώ το νότιο έχει ανέμους με μεγάλη ένταση και ξηρασία. Θα λέγαμε ότι το κλίμα του νότιου μέρους θυμίζει εκείνο των Κυκλάδων.
Το χειμώνα οι άνεμοι είναι ισχυροί βορειοανατολικοί. Την άνοιξη και το καλοκαίρι οι άνεμοι είναι χαμηλής έως μέτριας έντασης.
Τα εδάφη της Λήμνου έχουν ηφαιστειογενή και λεπτόκοκκη σύσταση και διακρίνονται από έντονη απορροφητικότητα. Είναι ελαφρώς όξινα, ενώ είναι εξαιρετικά πλούσια σε μεταλλικά στοιχεία.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, πηλώδη, αργιλώδη και αμμοαργιλώδη. Παλαιότερα, τα περισσότερα αμπέλια, ήταν φυτεμένα στις εύφορες πεδιάδες. Πλέον όμως, καλλιεργούνται σε πλαγιές που έχουν απότομη κλίση, ώστε η έκθεση στον ήλιο να είναι εντονότερη και η αποστράγγιση αυτονόητη. Οι πιο πολλοί αμπελώνες της περιοχής εκτείνονται σε πλαγιές και τα εδάφη τους είναι μέσης μηχανικής σύστασης με ουδέτερο pH. Διαθέτουν επίσης ένα μικρό ποσοστό ανθρακικού ασβεστίου.
Η Κλειώ, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής λευκών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Η Κλειώ, είναι ένας λευκός οίνος με ιδιαίτερα λαμπερό χρώμα. Το λεπτό αλλά παράλληλα έντονο άρωμα Μοσχάτου που διαθέτει και τα εσπεριδοειδή από Ροδίτη του χαρίζουν μια γλυκιά φρουτώδη γεύση που αφήνει μαλακή και μακρά επίγευση στον ουρανίσκο. Το σώμα του οίνου Κλειώ, είναι στρογγυλό, ευγενές και πλούσιο.
Ο οίνος Κλειώ, μπορεί να συνοδεύσει άριστα, λιπαρά ψητά ψάρια και άσπρα κρέατα, όπως επίσης ζυμαρικά με λευκή σάλτσα, πιάτα με θαλασσινά και κίτρινα καπνιστά τυριά και φρούτα.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 8-10 °C.
Μαλαγουζιά
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) –ΠλαγιέςΚιθαιρώνα.
Οι αμπελώνες, φύονται σε υψόμετρο 400 μέτρων. Η έκθεσή τους είναι βόρεια βορειοανατολική και δέχεται ευνοϊκά την επίδραση των δροσερών καθοδικών ρευμάτων του Κιθαιρώνα. Αυτό, οδηγεί σε πολύ ήπιες θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες και κυρίως τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Παράλληλα, οι δροσερές νύχτες είναι ευνοϊκές για τον συγχρονισμό της φαινολικής ωρίμανσης με τη σακχαρική ωρίμανση των σταφυλιών. Το κλίμα αλλάζει απότομα με τα ζεστά-ξηρά καλοκαίρια να δίνουν τη θέση τους σε ξαφνικούς χειμώνες με πολύ κρύο και αραιές βροχοπτώσεις. Χαρακτηρίζεται εύκρατο και βοηθά στην φυσιολογική ανάπτυξη των σταφυλιών χωρίς την αντιμετώπιση δυσχερειών.
Οι αμπελώνες, διαθέτουν μία ελαφριά κλίση, πράγμα που εξυπηρετεί στην ταχύτερη στράγγισή τους, στην περίπτωση που υποστούν έντονη βροχόπτωση. Κατά την περίοδο του τρυγητού, αυτό είναι κάτι ιδιαίτερα καθοριστικό. Τα εδάφη των αμπελώνων έχουν χαμηλή περιεκτικότητα σε οργανική ουσία. Επιπλέον, έχουν μέτρια αλκαλικά pH. Διαθέτουν ιδιαίτερα καλή δομή χάρη στις σημαντικές ποσότητες ανθρακικού ασβεστίου, το οποίο ρυθμίζει την υγρασία στα επιθυμητά επίπεδα, ενώ είναι αργιλοπηλώδη.
Η Μαλαγουζιά, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής λευκών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Η Μαλαγουζιά, είναι οίνος με λαμπερή λευκοπράσινη απόχρωση. Η αρωματική ένταση της ποικιλίας Μαλαγουζιά και η ζωηρή πλούσια γεύση της, χαρίζει ζωντάνια στον ουρανίσκο. Το σώμα του οίνου Μαλαγουζιά, είναι μέτριο με αρμονική οξύτητα και ιδιαίτερα απολαυστική επίγευση.
Η Μαλαγουζιά, είναι ο κατάλληλος οίνος για να συνοδεύσει θαλασσινά με μυρωδικά -όπως είναι για παράδειγμα τα όστρακα και οι καραβίδες- , ψητά ψάρια, ζυμαρικά με ελαφρώς πικάντικες λευκές σάλτσες, σαλάτες, κίτρινα καπνιστά τυριά, κοτόπουλο λεμονάτο, αλλά και φρούτα.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 8°C - 10°C.
Μερλό
Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (Π.Γ.Ε.) - Πελοπόννησος.
Η Βόρεια Κορινθία χαρακτηρίζεται από σχετικά έντονα καιρικά φαινόμενα, με κρύους χειμώνες και χιονοπτώσεις, ενώ έχει ιδιαίτερη υγρασία. Τα καλοκαίρια είναι δροσερά, πράγμα που συμβάλλει στην απουσία εντόμων και τη μείωση της προσβολής των αμπελιών από ασθένειες. Το χιόνι και οι βροχή παρέχουν επαρκείς υδάτινους πόρους.
Το έδαφος, είναι πετρώδες και αργιλώδες και είναι ιδιαίτερα πλούσιο σε ασβέστιο. Ονομάζεται αλλιώς και αργιλοασβεστώδες. Το αργιλοασβεστώδη εδάφη, κατακρατούν υγρασία με αποτέλεσμα να παραμένουν δροσερά, ευνοώντας έτσι την ανάπτυξη των αμπελιών σε μεγάλο βαθμό.
Το Μερλό, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ερυθρών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Το Μερλό, είναι ένα ιδιαίτερο κρασί σωστά δομημένο, που διαθέτει έντονα αρώματα από κόκκινα φρούτα και μπαχαρικά και έχει βαθύ κόκκινο χρώμα. Στο στόμα, είναι στρογγυλό, πλούσιο σε μαλακές τανίνες και αφήνει μια μακράς διάρκειας επίγευση σε σοκολατένιους τόνους αγγίζοντας βελούδινα τον ουρανίσκο.
Το Μερλό, είναι ένας passe-partout οίνος όσον αφορά στο φαγητό. Συνοδεύει εξαιρετικά τα κόκκινα κρέατα, τα αλλαντικά και το κυνήγι, ενώ συνδυάζεται άριστα με ελαφριά κρεατικά, όπως το χοιρινό κρέας και το κοτόπουλο που μπορεί να περιέχει διάφορες σάλτσες. Επιπροσθέτως, συνδυάζεται ιδανικά με ψητή πάπια ή πάπια Πεκίνου, η οποία ανήκει στην ασιατική κουζίνα, αλλά και με ένα πιάτο με γουρουνάκι με δαμάσκηνα στη γάστρα. Ακόμη, ταιριάζει με σάλτσες όπως η σάλτσα τομάτας με λουκάνικο και πιπεριές, καθώς και με μακαρονάδες ή παστίτσιο. Φυσικά, δεν θα ξεχνούσαμε την πίτσα.
Συνοπτικά, είναι ένας οίνος που ταιριάζει με αρκετά είδη κουζίνας.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 16°C -18°C.
Σαββατιανό
Ροδίτης
Στερεά Ελλάδα - Νότια Εύβοια, Βοιωτία.
Το κλίμα είναι μεσογειακό και χαρακτηρίζεται από πολύ θερμά και ξηρά καλοκαίρια. Αντιθέτως, έχει ήπιους χειμώνες με αυξημένες βροχοπτώσεις. Οι άνεμοι, είναι ισχυροί βορειοανατολικοί, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι διακρίνονται από μικρή έως και μέτρια ένταση.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, πηλώδη, αργιλώδη και αμμοαργιλώδη. Παλαιότερα, τα περισσότερα αμπέλια, ήταν φυτεμένα στις εύφορες πεδιάδες. Πλέον όμως, καλλιεργούνται σε πλαγιές που έχουν απότομη κλίση, ώστε η έκθεση στον ήλιο να είναι εντονότερη και η αποστράγγιση αυτονόητη. Οι πιο πολλοί αμπελώνες της περιοχής εκτείνονται σε πλαγιές και τα εδάφη τους είναι μέσης μηχανικής σύστασης με ουδέτερο pH. Διαθέτουν επίσης ένα μικρό ποσοστό ανθρακικού ασβεστίου.
Η Ίριδα, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής λευκών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές ηθερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Η Ίριδα είναι λευκός ξηρός οίνος, με λαμπερό χρώμα και διακριτικά αρώματα φρούτων, με εξίσου ισορροπημένη, μαλακή και φρουτώδη γεύση. Είναι ιδιαίτερα δροσερός.
Η Ίριδα, μπορεί να συνοδεύσει άριστα θαλασσινά με μυρωδικά, ζυμαρικά με ελαφρώς πικάντικες λευκές σάλτσες, ψητό ψάρι, λεμονάτο κοτόπουλο, κίτρινα καπνιστά τυριά και φρούτα.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 8°C - 10°C.
Merlot, Cabernet
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα.
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μεσογειακό κλίμα με δροσερούς χειμώνες, έντονους ανέμους και υγρασία, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα ξηρό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλώδη, πηλοαμμώδη, αργιλώδη έως αμμοαργιλώδη
.
Η Ερατώ, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ερυθρών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Ο οίνος Ερατώ έχει ένα φλογερό έντονο κόκκινο χρώμα που θυμίζει ρουμπίνι και διαθέτει αρώματα κόκκινων φρούτων. Η γεύση του είναι ιδιαίτερα ευχάριστη και οι μαλακές τανίνες την κάνουν ιδιαίτερα ζωηρή.
Η Ερατώ μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά, τόσο το κόκκινο κρέας και το κυνήγι, όσο και τις ποικιλίες τυριών.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 14°C - 16°C.
Merlot, Cabernet
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα.
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Η Στερεά Ελλάδα διαθέτει μεσογειακό κλίμα με δροσερούς χειμώνες, έντονους ανέμους και υγρασία, ενώ το κλίμα είναι ιδιαίτερα ξηρό τους καλοκαιρινούς μήνες.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, αργιλώδη έως αμμοαργιλώδη.
Η Νιόβη, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής ερυθρών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Η Νιόβη, διαθέτει βαθύ και λαμπερό κόκκινο χρώμα και έχει πλούσια αρώματα αρωματικών κόκκινων φρούτων, με τόνους κερασιού. Η γεύση είναι πλούσια με τις μαλακές τανίνες και αφήνει μια βελούδινη αίσθηση στον ουρανίσκο μαζί με μια γλυκιά επίγευση.
Ο οίνος Νιόβη μπορεί να συνοδεύσει φρούτα και σκληρά τυριά ενώ είναι ιδανικός ακόμη και ως επιδόρπιος.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 14°C-16°C.
Σαββατιανό, Ροδίτης
Πελοπόννησος, Στερεά Ελλάδα.
Η Στερεά Ελλάδα, διαθέτει κλίμα μεσογειακό το οποίο χαρακτηρίζεται από θερμά-ξηρά καλοκαίρια και ήπιους χειμώνες με αυξημένες βροχοπτώσεις. Το χειμώνα, οι άνεμοι είναι ισχυροί βορειοανατολικοί, ενώ την άνοιξη και το καλοκαίρι έχουν χαμηλή έως μέτρια ένταση.
Η Πελοπόννησος έχει εύκρατο μεσογειακό κλίμα και χαρακτηρίζεται από τους ήπιους χειμώνες και τα ξηρά-θερμά καλοκαίρια της, ενώ οι βροχοπτώσεις είναι σπάνιες. Ωστόσο, το κλίμα ποικίλει και διαφέρει αρκετά ανάλογα με τα τοπικά χαρακτηριστικά κάθε περιοχής, όπως για παράδειγμα την απόσταση που μπορεί να έχει από τη θάλασσα ή το υψόμετρο.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, πηλώδη, αργιλώδη και αμμοαργιλώδη. Παλαιότερα, τα περισσότερα αμπέλια, ήταν φυτεμένα στις εύφορες πεδιάδες. Πλέον όμως, καλλιεργούνται σε πλαγιές που έχουν απότομη κλίση, ώστε η έκθεση στον ήλιο να είναι εντονότερη και η αποστράγγιση αυτονόητη. Οι πιο πολλοί αμπελώνες της περιοχής εκτείνονται σε πλαγιές και τα εδάφη τους είναι μέσης μηχανικής σύστασης με ουδέτερο pH. Διαθέτουν επίσης ένα μικρό ποσοστό ανθρακικού ασβεστίου.
Η Μυρτώ, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της παραγωγής λευκών οίνων και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της αλκοολικής ζύμωσης.
Η Μυρτώ διαθέτει λαμπερό ανοιχτό κίτρινο χρώμα και έχει εντυπωσιακά ισορροπημένη ημίγλυκη γεύση. Επιπλέον, διαθέτει αρώματα ανθέων και φρούτων.
Ο οίνος Μυρτώ μπορεί να σερβιριστεί ως ένα εξαιρετικό απεριτίφ. Επιπλέον, συνοδεύει άριστα φρέσκιες σαλάτες και ορεκτικά, τυριά, φρούτα, αλλά και ελαφριά γλυκά.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους10°C - 12°C.
Σαββατιανό, Ρητίνη από πεύκα
Νότια Εύβοια, επαρχία Κάρυστος.
Το κλίμα χαρακτηρίζεται μεσογειακό. Τα καλοκαίρια είναι θερμά-ξηρά με ανέμους μικρής έως μέτριας έντασης και οι χειμώνες ήπιοι με αρκετά αυξημένες βροχοπτώσεις και ισχυρούς βορειοανατολικούς ανέμους. Την εποχή της άνοιξης οι άνεμοι είναι μικρής έως μέτριας έντασης. Η θεωρητική εξατμισοδιαπνοή υπερέχει την περίοδο βλάστησης, ενώ βρίσκεται στα ίδια επίπεδα με τη βροχόπτωση τους χειμερινούς μήνες.
Τα εδάφη διακρίνονται σε αμμώδη, πηλοαμμώδη, πηλώδη, αργιλώδη και αμμοαργιλώδη. Παλαιότερα, τα περισσότερα αμπέλια, ήταν φυτεμένα στις εύφορες πεδιάδες. Πλέον όμως, καλλιεργούνται σε πλαγιές που έχουν απότομη κλίση, ώστε η έκθεση στον ήλιο να είναι εντονότερη και η αποστράγγιση αυτονόητη. Οι πιο πολλοί αμπελώνες της περιοχής εκτείνονται σε πλαγιές και τα εδάφη τους είναι μέσης μηχανικής σύστασης με ουδέτερο pH. Διαθέτουν επίσης ένα μικρό ποσοστό ανθρακικού ασβεστίου.
Η Μούσα, παράγεται με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία της λευκής οινοποίησης και στις ανοξείδωτες δεξαμενές η θερμοκρασία είναι ελεγχόμενη και δεν υπερβαίνει τους 20°C, κατά την διαδικασία της ζύμωσης, ενώ προστίθεται μικρή ποσότητα ρητίνης πεύκου.
Η Μούσα, διαθέτει ένα λεμονοπράσινο μέτριο χρώμα και αρώματα φρεσκάδας από ρετσίνι και κίτρινα φρούτα. Η οξύτητα του οίνου είναι δροσερή, με ελαφρύ σώμα, ελαφρύ αλκοόλ και κομψότητα, ενώ αφήνει μία επίγευση με αίσθηση ρητίνης.
Προσθέτοντας τις ευεργετικές ιδιότητες της ρητίνης-ρετσινιού –που είναι γνωστές ήδη από την αρχαιότητα– στο κρασί μας, έχουμε ένα εξαίσιο αποτέλεσμα ελληνικής προέλευσης.
Η Μούσα «σερβίρει» μια ελληνική παράδοση αιώνων στα ποτήρια σας. Είναι μια ρετσίνα εκλεκτής ποιότητας με άρωμα πεύκου και ισορροπημένη δροσερή γεύση. Μπορεί να συνοδεύσει τηγανητά θαλασσινά, γαρίδες, μαριναρισμένα ψάρια όπως τόνο, σολωμό και γαύρο και γιαπωνέζικα πιάτα όπως sashimi, καθώς επίσης καρπάτσιο, τυροκροκέτες, ντολμαδάκια και άλλες γεύσεις που δίνουν έμφαση στο σκόρδο.
Μπορείτε να το απολαύσετε στους 9°C -11°C.